Band

CoonAss bestaat uit:

Annette Spoolder: Zang

Annet Broeze: Gitaar en zang

Bass: Winston Nettekoven

Rob Somsen: Drums


Annet Broeze:

Hallo! Ik ben Annet Broeze en ik ben de gitarist van CoonAss. Op mijn 8e ben ik begonnen met gitaarspelen. Eerst klassiek, daarna rond mijn 13e overgestapt naar de elektrische gitaar. Mijn eerste bandje ontstond op de muziekschool... Weinig kwaliteit maar wel heel veel lol. Van het een komt het ander en inmiddels ben ik heel wat jaren en heel wat bandjes verder.

Mijn muzikale invloeden zijn Jimi Hendrix, Steve Vai en Joe Satriani. Ook luister ik graag naar Beth Hart, Beverly Jo Scott, Muse, Metallica en nog vele andere artiesten Na veel verschillende muziekstijlen in verschillende bands te hebben gespeeld heb ik in CoonAss mijn draai gevonden; gezellige en goede muzikanten en een muziekstijl die helemaal bij me past. Van stevige rock naar een gevoelige ballad.

Samen met Annet Spoolder schrijf ik eigen nummers. Zij schrijft de teksten en ik zoek de akkoorden erbij. Deze basis nemen we mee naar de repetitie ruimte. Henk en Rob voegen daar hun eigen input bij en zo werken we verder om het nummer helemaal 'af' te maken.

Ik hoop jullie te zien bij een optreden van CoonAss!


Annette Spoolder:

Mijn naam is Annet en ik ben de lead zangeres van de band CoonAss.

Het zingen zat er bij mij al vroeg in. Op mijn vierde werd er door de buren aan mijn ouders gevraagd of ik iets minder wilde zingen…..ze vonden het wel leuk, maar de hele dag?

Afijn, na verschillende kinder-, jeugd- en tienerkoren kreeg ik eindelijk groen licht om in een band te mogen zingen.

Dat resulteerde in een bruiloftband, een gospelband en een orkest. Daarna volgden de "echte" bands waarin ik mijn weg vond in wat ik leuk vind en waarin ik mijn muzikale ei kwijt kan.

Rond 2005 leerde ik, de toen bas spelende, Annet Broeze kennen.Muzikaal klikte het zo goed dat we samen een duo werden en daarmee optraden. Sterker nog: we richtten samen onze muziekschool op!

In 2009 wilden we weer een band om ons heen vormen en zo is CoonAss ontstaan. Mijn muzikale smaak is breed maar waar mijn hart sneller van gaat kloppen is van de prachtige teksten van Beth Hart, Melissa Etheridge, Beverly Jo Scott, een beetje rauw en recht uit het hart.

Momenteel zijn we bezig met het maken van eigen nummers en dat is iets wat ik altijd heb willen doen.

Met CoonAss kan dat!


Rob Somsen:

Ik drum al zolang ik me kan herinneren. Dat begon letterlijk met spelen op omgekeerd emmers. Daarnaast was er een man in de straat met een drumstel waar ik af en toe op mocht hameren.

Via het tamboerkorps kwam ik op de muziekschool terecht en meer en meer in bandjes in regio Doetinchem. Later ben ik naar midden van het land verhuisd en speelde ik in bandjes in de regio Utrecht.

Na een tijdje zoeken ben ik bij Coonass terecht gekomen. Een band met een kleine bezetting maar met veel muzikaal vermogen. Ik was blij verrast tijdens mijn eerst repetitie met de collega muzikanten.

Er wordt hard gewerkt aan het goed laten klinken van de nummers en het uitzoeken van een repertoire waarin heerlijke rock en ballads elkaar afwisselen. Zelf houd ik van rock, jazz-rock, soul en funk.

Coonass is wat mij betreft de moeite waard om naar te komen kijken en luisteren!


Winston Nettekoven:

Ik kom uit een muzikale familie, mijn vader speelde viool, mijn broers spelen diverse instrumenten waaronder gitaar, basgitaar, keyboards, saxofoon, klarinet en dwarsfluit. Mijn zusje speelt piano. Ik kon dus niet achterblijven.

Mijn carrière begon door een theekist met een paal te voorzien en daar een staaldraad aan te bevestigen. Na enige tijd had ik genoeg gespaard om een basgitaar te kopen.

Ja, toen ging het snel en ben ik een schoolband begonnen op de Mulo in Nijmegen. Binnen No Time waren wij "beroemd" in deze plaats..

Na in verschillende bands te hebben gespeeld zoals een rockband, countryband, bruiloftband en een top 100 band heb ik het roer omgegooid en samen met Annet Spoolder en Annet Broeze Coonass opgericht. .

Na een aantal jaren moest ik door omstandigheden Coonass verlaten, maar na enige jaren ben ik weer terug in deze superband!

Het is een feest om met Annet Spoolder (goede performance), Annet Broeze (uniek gitaarspel) en Rob Somsen (strakke drive) op te treden!